Αναστέλλεται το Νέο Πρόγραμμα Σπουδών

Ο υπουργός Εθνικής Παιδείας Γιουσούφ Τεκίν δήλωσε ότι οι απόψεις και οι προτάσεις σχετικά με το νέο πρόγραμμα σπουδών που ονομάζεται "Μοντέλο Εκπαίδευσης του Αιώνα της Τουρκίας" μπορούν να κοινοποιηθούν στο "gorusoneri.meb.gov.tr". Κατά τις δηλώσεις του για το νέο πρόγραμμα σπουδών, ο Υπουργός Yusuf Tekin συνεχάρη τα παιδιά για την 23η Απριλίου Εθνική Ημέρα Εθνικής Κυριαρχίας και του Παιδιού και αναφέρθηκε στις έντονες δραστηριότητες που έχει προετοιμάσει το Υπουργείο για τις γιορτές.

Ο Υπουργός Tekin, στην αξιολόγηση του βασικού άξονα των σπουδών του προγράμματος σπουδών, είπε: «Να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον όπου τα παιδιά μας θα μπορούν να κοιτάζουν μπροστά με περισσότερη αυτοπεποίθηση, να αναπτύσσονται καλύτερα και να αναπτύσσουν και να πραγματοποιούν τα όνειρά τους με τις γνώσεις που έχουν αποκτήσει. Με βάση αυτό, η πρώτη μας φιλοσοφία είναι να αλλάξουμε τη φιλοσοφία του εκπαιδευτικού μας συστήματος για να μπορέσουν οι μαθητές να αναλύσουν τις πληροφορίες που έχουν αποκτήσει αποκτώντας δεξιότητες αντί να αποκτήσουν πρόσβαση στη γνώση και να συμβάλουν στην ανάπτυξη αυτών των ονείρων. Επομένως, αυτός είναι ο βασικός άξονας των σπουδών του προγράμματος σπουδών. Με άλλα λόγια, θέλουμε τα παιδιά μας που είναι αφοσιωμένα στην ουσία και τις αξίες τους, αλλά που μπορούν να ανταγωνιστούν με παραδείγματα στον κόσμο, να μπορούν να αναπτύξουν τα δικά τους όνειρα. Θέλουμε τα παιδιά να μπορούν να ονειρεύονται για να μεταμορφώσουν τον επόμενο αιώνα στον «Αιώνα της Τουρκίας». Επομένως, το πρόγραμμα σπουδών μας εντάσσεται σε αυτούς τους δύο άξονες». αυτός είπε.

Ο υπουργός Tekin δήλωσε ότι όρισαν το όνομα του νέου προγράμματος σπουδών ως «Μοντέλο Εκπαίδευσης του Αιώνα της Τουρκίας» για αυτούς τους λόγους και είπε: «Κάναμε μια προσπάθεια να δημιουργήσουμε ένα μοναδικό μοντέλο εκμεταλλευόμενοι καθολικά, διεθνή μοντέλα και θέτοντας τις δικές μας αξίες. στο σύστημα». είπε.

«ΟΙ ΣΠΟΥΔΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΪΟΝ 12 ΧΡΟΝΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΟΧΙ ΤΟΥ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ ΕΤΟΥΣ»

Όταν ρωτήθηκε για τα στάδια προετοιμασίας του προγράμματος σπουδών, ο υπουργός Tekin εξήγησε ότι η αφετηρία των σπουδών σε αυτό το θέμα χρονολογείται από πολλά χρόνια και ότι η αλλαγή του προγράμματος σπουδών του 2017 ήταν ένα πρώτο βήμα προς αυτό.

«Ως εκ τούτου, υπάρχει ένα πολύ ολοκληρωμένο χρονοδιάγραμμα εργασίας, ξεκινώντας από το 2013, που μας οδήγησε στα κείμενα στα οποία έχουμε φτάσει σήμερα». Ο Υπουργός Tekin δήλωσε ότι κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας έγιναν πολύ μακρές ανταλλαγές απόψεων, έγιναν αναλύσεις με βάση τον δημόσιο προβληματισμό και πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις. Δηλώνοντας ότι έλαβαν όλη αυτή τη συσσώρευση ως δεδομένα τους καλοκαιρινούς μήνες του περασμένου έτους και ότι εργάζονταν για τη συστηματοποίηση αυτών των δεδομένων, ο Tekin έδωσε τις ακόλουθες πληροφορίες σχετικά με τις προετοιμασίες που πραγματοποιήθηκαν:

«Πραγματοποιήθηκαν περισσότερα από 20 εργαστήρια για το πώς να αλλάξει το πρόγραμμα σπουδών μόνο σε αυτή τη διαδικασία. Στη συνέχεια, οι ομάδες που σχηματίστηκαν για κάθε μάθημα πραγματοποίησαν εκατοντάδες συναντήσεις και ολοκλήρωσαν την προετοιμασία του προγράμματος σπουδών που θα ανακοινώσουμε. Συνολικά αυτό το διάστημα, δηλαδή δεν υπολογίζω το προηγούμενο σκέλος, έχουμε πραγματοποιήσει συναντήσεις με περισσότερους από 1000 καθηγητές και ακαδημαϊκούς από τους καλοκαιρινούς μήνες. 260 ακαδημαϊκοί και περισσότεροι από 700 φίλοι καθηγητές παρακολουθούσαν τακτικά αυτές τις συναντήσεις. Εκτός από αυτό, υπάρχουν και ακαδημαϊκοί και καθηγητές των οποίων τις απόψεις συμβουλευτήκαμε. Αν σκεφτούμε όλα αυτά, περισσότεροι από 1000 φίλοι μας συνεργάστηκαν. Ομοίως, όλες οι μονάδες του κεντρικού οργανισμού του Υπουργείου κήρυξαν κινητοποίηση για το θέμα αυτό».

Ο Υπουργός Tekin ευχαρίστησε ιδιαίτερα τις Γενικές Διευθύνσεις Βασικής Εκπαίδευσης, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Επαγγελματικής Τεχνικής Εκπαίδευσης και Θρησκευτικών για τις προσπάθειές τους στις σπουδές και την Προεδρία του Εκπαιδευτικού και Πειθαρχικού Συμβουλίου για τις έντονες προσπάθειές τους στην εξέταση των εκπονηθέντων προγραμμάτων.

Δηλώνοντας ότι οι πόρτες του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας είναι ανοιχτές για τους ενδιαφερόμενους ή για όποιον θέλει να είναι ενδιαφερόμενος, ο Tekin είπε, «Θέλουμε να συνεργαστούμε με όλους. «Θέλω να συνεισφέρω στις διαδικασίες εκπαίδευσης και κατάρτισης αυτής της χώρας». Από σήμερα το απόγευμα, θα μοιραστούμε μια μελέτη ανοιχτή σε πανεπιστήμια, ακαδημαϊκούς, μη κυβερνητικές οργανώσεις, συνδικάτα, οργανώσεις που εργάζονται στον τομέα της εκπαίδευσης, πολιτικούς, γραφειοκράτες και όλους τους άλλους. Αφού το μοιραστώ, όποιος από τους ανθρώπους που μόλις ανέφερα το θέλει.gorusoneri.meb.gov.tr«Μπορείτε να μοιραστείτε τις απόψεις και τις προτάσεις σας εισάγοντας τη διεύθυνση», είπε.

ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΣΤΑΔΙΑΚΑ

Ο υπουργός Tekin δήλωσε ότι το νέο πρόγραμμα σπουδών θα εφαρμοστεί σταδιακά από το επόμενο ακαδημαϊκό έτος. Ο υπουργός Tekin δήλωσε ότι δεν θέλουν να προκύψουν διαφορετικά παράπονα εάν το νέο πρόγραμμα σπουδών, το οποίο είναι μια ολοκληρωμένη αναθεώρηση, εφαρμοστεί σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης και κατάρτισης και σε όλες τις βαθμίδες και είπε: «Το πρόγραμμα που έχουμε ετοιμάσει θα εφαρμοστεί στο πρώτη τάξη κάθε επιπέδου. «Θα ξεκινήσουμε να εφαρμόζουμε το νέο μας πρόγραμμα από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο σε τέσσερις τάξεις: προσχολική, δημοτική πρώτη τάξη, δευτεροβάθμια εκπαίδευση πέμπτη τάξη και γυμνάσιο ένατη τάξη». έκανε τη δήλωση.

Δηλώνοντας ότι το Εκπαιδευτικό Συμβούλιο δεν δέχεται αιτήσεις σχολικών βιβλίων φέτος για τις τάξεις όπου θα γίνει σταδιακή μετάβαση, ο Tekin είπε, «Τα βιβλία για αυτές τις τάξεις γράφονται απευθείας από τις αρμόδιες γενικές διευθύνσεις. Έτσι, αυτό είναι το σημείο όπου είναι φυσικό για μια διαδικασία που έχουμε ξεκινήσει από τον Σεπτέμβριο». αυτός είπε.

ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΘΗΚΑΝ ΕΝΝΕΑ ΕΙΔΗ ΛΟΓΙΣΜΟΥ

Όταν ρωτήθηκε για την κοινή προοπτική για το πρόγραμμα σπουδών, ο υπουργός Tekin δήλωσε ότι θα κοινοποιήσουν τις τεχνικές λεπτομέρειες του προγράμματος σπουδών που θα ανασταλεί στη συνάντηση έναρξης. Ο υπουργός Tekin, ο οποίος ρωτήθηκε για τις καινοτομίες στον αλφαβητισμό στο πρόγραμμα σπουδών, εξήγησε το θέμα στο πρόγραμμα σπουδών που προετοιμάστηκε από μια ολιστική προοπτική ως εξής:

«Εντοπίσαμε εννέα τύπους αλφαβητισμού: πληροφοριακό αλφαβητισμό, ψηφιακό αλφαβητισμό, χρηματοοικονομική παιδεία, οπτική παιδεία, πολιτιστική παιδεία, παιδεία του πολίτη, γραμματισμό δεδομένων, γραμματισμό βιωσιμότητας και καλλιτεχνική παιδεία. Στην πραγματικότητα, αυτό που εννοούμε εδώ είναι ότι τα παιδιά μας έχουν ήδη αρκετούς πόρους για πρόσβαση σε πληροφορίες, αλλά θέλουμε να παρέχουμε στα παιδιά μας τις δεξιότητες να διαβάζουν σωστά τις πληροφορίες που έχουν αποκτήσει. Η βασική φιλοσοφία της διοργάνωσης είναι πάντως εδώ…».